Στις επαγγελματικές «οικογένειες» είναι γνωστό πως οι δυνατές ομάδες στο χώρο εργασίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ανθρώπους που τα πηγαίνουν καλά. Οι δυνατές ομάδες αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της κάθε επιχείρησης και αρωγοί της κουλτούρας της, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Οι δυνατές ομάδες είναι πιο παραγωγικές, έχουν ανθρώπους που δουλεύουν με όρεξη, που στηρίζουν ο ένας τον άλλον και μαζί, αποδίδουν καλύτερα.

Με την επέλαση του Covid – 19 είδαμε τις επιπτώσεις της επιδημίας στον εργασιακό χώρο σε πολλαπλά επίπεδα. Μεταξύ αυτών, λόγω της εργασίας από το σπίτι ή της hybrid εργασίας με μειωμένο προσωπικό, οι αποστάσεις μεγάλωσαν και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ εργαζομένων μειώθηκαν κάτι το οποίο συχνά οδήγησε σε ψυχολογική πίεση, μείωση του ηθικού, της παραγωγικότητας αλλά και της αίσθησης της ομάδας. Ταυτόχρονα, οι επικεφαλείς των ομάδων, καλούνται να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη αβεβαιότητα από την πλευρά των ανθρώπων τους, να απαντούν τις ερωτήσεις τους, να φροντίζουν ώστε να παραμένουν παραγωγικοί και ταυτόχρονα να δουλεύουν και οι ίδιοι υπό πολύ διαφορετικές και συχνά εναλλασσόμενες συνθήκες.

 

Η προστασία της υγείας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, όμως, υπάρχουν τρόποι και εναλλακτικές ώστε ακόμα και στην Covid και post Covid εποχή, να διατηρείται η κουλτούρα της εταιρείας, το ηθικό της ομάδας αλλά και η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των μελών της μέσω ενός, όχι τόσο παραδοσιακού, προγράμματος team building.

[teamwork] “..It is the fuel that allows common people to attain uncommon results.” Andrew Carnegie

Το team building είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την ενίσχυση των σχέσεων της ομάδας, της επικοινωνίας μεταξύ βαθμίδων, της αύξησης της παραγωγικότητας, ακόμα και σε εποχές κρίσης όπως αυτή που διανύουμε. Κανείς άλλωστε δεν επιθυμεί η καραντίνα να αποτελέσει την αιτία να γίνει ένας οργανισμός απρόσωπος, να χαθεί η κουλτούρα του, να χαθεί το ηθικό το οποίο είχε χτίσει χρόνια. Πολλοί αντιμετωπίζουν το team building ως ένα διάλλειμα, μία ομαδική εκδρομή, μία ευκαιρίας διασκέδασης, όμως είναι πολύ περισσότερα. Ενδεικτικά, αποτελέσματα έρευνας έχουν δείξει πως 96,3% των εργαζομένων θεωρούν πως το team building έχει θετική επίδραση στις σχέσεις τους με τους συναδέλφους τους, ενώ 94,2% των εργοδοτών θεωρούν πως το team building έχει βελτιώσει τις σχέσεις με τους εργαζομένους τους.

Η χρονιά του πέρασε μπορεί να μας πήρε και να άλλαξε πολλά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί να μας ωθήσει να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες. Μπορεί η effortless κοινωνικοποίηση στο γραφείο να είναι για πολλούς προσωρινό – ή και μόνιμο – παρελθόν, όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για ενίσχυση όχι μόνο του ηθικού, των σχέσεων και της δύναμης των ομάδων μας αλλά και της υποστήριξης που αισθάνονται οι άνθρωποί μας.

Το εργασιακό σύνολο δεν παύει άλλωστε να αποτελεί ένα κοινωνικό σύνολο. Μία ομάδα που εκτός από το να δουλεύει μαζί, έχει μάθει και να ζει μαζί 8 ώρες μέσα σε μία ημέρα. Μέσα σε αυτή την καθημερινότητα, απλές συνομιλίες εξελίσσονταν σε φιλίες, οι 1:1 συνεργασίες για project γίνονταν αγωγοί για knowledge sharing και τα εταιρικά πάρτι και οι εκδηλώσεις ευκαιρία για ενίσχυση του αισθήματος της ομάδας.

Σήμερα δεν είναι απαραίτητο το team building να είναι ένα μεμονωμένο event, τουλάχιστον όχι όσο οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύνολο ενεργειών που ενσωματώνεται στη νέα επιχειρηματική καθημερινότητα. Μικρές δράσεις που δημιουργούν εναλλαγές στην καθημερινότητα, επιτρέπουν στους ανθρώπους μας να ξεφεύγουν, να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους με δημιουργικούς τρόπους και εργαλεία. Το εύρος αυτών των δράσεων είναι πολύ μεγάλο και αφορά digital αλλά και live ενέργειες υπό συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια όλων. Fun after work zoom drinks, ο chef της εβδομάδας, digital fun tv games, εβδομαδιαία quiz, monthly fun box, pod workouts και πολλές ακόμη δράσεις που μπορούν να προσαρμοστούν στην κουλτούρα, τις απαιτήσεις αλλά και το budget της κάθε εταιρείας.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των δράσεων team building την Covid εποχή είναι πως μέσα από αυτές, ενισχύεται οι εμπιστοσύνη των ανθρώπων μας τόσο μεταξύ τους όσο και προς τον οργανισμό, παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι της επικοινωνίας μεταξύ εργαζομένων και βαθμίδων, αυξάνεται η παραγωγικότητα καθώς μία ομάδα που ξέρει να δουλεύει σωστά ξέρει και να μοιράζεται τον όγκο εργασίας, επανέρχεται η αίσθηση του κοινωνικού συνόλου, ενώ προάγεται η δημιουργικότητα και η μάθηση καθώς οι εργαζόμενοι μοιράζονται εμπειρίες και μαθαίνουν ο ένας από τα ταλέντα του άλλου.

Στο τέλος της ημέρας άλλωστε είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στους ανθρώπους μας, πως ακόμα και από τις δυσκολίες, μαζί, βγαίνουμε πιο δυνατοί!

—————————————-

Sources and further reading